петак, 16. јун 2023.

THE BEAR S01

Serija THE BEAR Christophera Storera poslužila je kao matura sa Jeremy Allen Whitea iz serije SHAMELESS i potvrda da sam može da iznese jedno ostvarenje. Taj ispit položila je sa najvišim ocenama, dovela je Whitea u orbitu Emmy nagrada i postigla izuzetan domet u svakom pogledu, odmah dobivši i drugu sezonu.

THE BEAR je žanrovski određen kao dramedija, ali ja bih ga pre definisao kao psihološku studiju u kojoj život nudi dosta duhovitosti, ali ne i kao komediju u čistom značenju.

Serija ima visok intenzitet i veoma vibrantno iskazuje neuroze glavnih junaka, i u tome je njen najveći kvalitet kao celine. 

Glumačka podela je besprekorna a objekat u kom su zatvoreni, mali restoran koji se bori za opstanak u Čikagu - domu SHAMELESSa - izvanredno funkcioniše kao glavno mesto dešavanja, dominantna lokacija i stoji kao lik po sebi. Iako izveden u maniru realizma, objekat se ponaša kao da ima svoj duh i svoje neuroze, i to je jedna od najefektnijih scenografija u pogledu toga kako "igra" unutar celine i izraza.

Nastupio je period serija koje su duhovite ali nisu nužno komedije, a THE BEAR je možda i ponajbolja među njima. 

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...