субота, 31. октобар 2020.

ANIMAL KINGDOM S02

Druga sezona ANIMAL KINGDOMa pokazuje da je John Wells iskusan showrunner kome održivost serije na duže staze nije nikakva tajna. Doduše, postoji par faktora usled kojih druga sezona unekoliko zaostaje za prvom. Prvi je svakako to što nas je prva sezona zatekla svojim kvalitetom, intenzitetom, estetizacijom Južne Kalifornije, i u drugoj sezoni očekujemo da nas iznova obori s nogu a to ne može baš tako da se desi. Drugo, u novoj sezoni prikazan je period kada nije leto. Vreme je oblačno, tamnije je, a takvi su i odnosi među likovima. Prva sezona je govorila o borbi porodice sa ostatkom sveta. Druga sezona govori o rasulu koje dovodi do raskola unutar porodice. Druga sezona je stoga period suočavanja u porodici Cody, raščišćavanja starih računa, vrlo je introspektivna u odnosu na njihove biografije i minule radove.


Tako se ključni momenti u sezoni ne vezuju za pljačke već za kulminacije unutar porodičnih odnosa, premda u pogledu kvantiteta i osmišljenosti akcija koje izvodi porodica, druga sezona ne zaostaje za prvom.


To su sve vrlo zanimljive inverzije. Unutar strukture se prepoznaju izvesne formule koje je John Wells primenjivao u SHAMELESSu - od Ja koji je slično postavljen kao Lip do osnivanja bara u drugoj sezoni. Samo osnivanje bara je verovatno najslabiji segment druge sezone ali videćemo u kom pravcu će se taj podzaplet i lokacija dalje razvijati.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...