субота, 31. октобар 2020.

QUACKS

QUACKS Jamesa Wooda je odlična britanska komedija smeštena u devetnaesti vek a njeni protagonisti su pioniri britanske medicine, konkretno hirurgije, stomatologije, anesteziologije i psihijatrije. Matthew Baynton dolazi iz praktično vlastitog sitkom miljea ali se fino uklopio u Woodou poetiku koja je doduše u ovoj komediji bitno intenzivnija i znatno manje emotivna i melodramatična u odnosu na njegovu signature komediju REV. Rory Kinnear je prekaljeni profesionalac koji se lako složio sa Lydiom Leonard i tim deluje uigrano kao da oduvek radi zajedno. Nadam se da će ova ekipa nastaviti sa saradnjom i da če QUACKS biti obnovljena serija.


Poput BLACK ADDERa, QUACKS se naravno bazira na razrađivanju nama potpuno biarnih rezonovanja stručnjaka i laika iz prošlih vremena, s tim što QUACKS ne poljušava da se poigrava sa imaginarijumom bolničke serije, premda je naravno već od naslova jasna aluzija na seriju THE KNICK.


Humor je crn, a reditelji serije ne izbegavaju ni komičnu upotrebu gorea koji prirodno proizilazi iz teme. Naravno. gore se uglavno koristi za jukstapoziocioniranje humorističkih zahvata. Ipak, imajući u vidu da je prevashodno reč o komediji, takvi detalji su prilično hrabri i efektni.


Sve u svemu, QUACKS se pojavila čitava odjedno na BBCjevom online servisu i to u sred leta, pa deluje pomalo dumpovano ali svakako zaslužuje pažnju kao da je puštena u najboljem mogućem terminu.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...