понедељак, 16. септембар 2024.

EMPEROR OF OCEAN PARK

Moram priznati da je potpis Johna Wellsa kao producenta na ovoj seriji jedino doprineo tome da ekranizacija romana Stephena Cartera EMPEROR OF OCEAN PARK bude obojena dodatnom dozom očaja i osećaja promašenosti. Wells kao jedna od najstabilnijih figura američke televizijske produkcije i to u svim njenim "mrežnim" ravnima i mnogim žanrovima, ovde upadljivo nije ubacio nijednog od svojih pouzdanih rediteljsko-scenarističkih igrača nijednog glumca i uprkos ulozi Foresta Whitakera ovaj projekat deluje pre svega budžetski oskudno.

Jako je čudno reći da neka serija izgleda "jeftino" u današnje vreme, ne zato što su sve serije jako skupe već zato što je zanat televizijskih autora napredovao do tačke gde oni mogu stvari lepo da upakuju, a one serije koje su zaista jeftine ionako ne dolaze do nas, odnosno gledaju ih baš neki hardkor entuzijasti na SyFy Channelu ili u nekim treš terminima na CW ili nekim skroz alternativnim mrežama.

Ova serija deluje nedoraslo ponudi MGMove televizije, naročito jer je Whitaker headliner njihove flagship serije GODFATHER OF HARLEM. 

U svakom slučaju, ovo deluje kao neka serija isključivo namenjena afroameričkoj publici i kao da je pravljena za neku opskurnu mrežu. Bavi se misterijom koja ne nudi dovoljno materijala da se razvuče na deset epizoda, a glumačka ekipa, uz sav entuzijazam i evidentnu dobru volju, nema harizmu da iznese toliku minutažu.

Sam Carterov roman, u veštijim scenarističko-rediteljskim rukama čak možda ne bi morao rezultirati ovakvom serijom koja se može lako zaboraviti i odbaciti ali istini za volju, u najboljoj verziji bi možda bio uspešan potboiler na Netflixu.

Nadam se da će predstojeći projekti iznova potvrditi Wellsov autoritet. 

Нема коментара:

Постави коментар

SNOWPIERCER S04

Četvrta sezona SNOWPIERCERa je snimljena a onda je bila sklonjena iz programa i odlučeno je bilo da se ne emituje. Posle godinu i nešto čeka...