субота, 21. септембар 2024.

SNOWPIERCER S04

Četvrta sezona SNOWPIERCERa je snimljena a onda je bila sklonjena iz programa i odlučeno je bilo da se ne emituje. Posle godinu i nešto čekanja, ipak je odlučeno da se prikaže i dobili smo na kraju priliku da vidimo finalnu sezonu, za koju se može reći i da jeste i da nije projektovana kao takva.

Naime, mogu reći da je treća sezona možda imala monumentalniji kraj u pogledu toga da se njime može završiti serija. Ima i četvrta nešto slično ali za moj ukus manje supstancijalno.

Opet, s druge strane, glavni antagonista u drugoj sezoni jeste naučnik čijom je greškom i došlo do apokalipse pa na taj način se priča ipak zaključuje.

No, četvrta sezona u osnovi ostaje nova razrada starih tema, a to su revolucionarni i pučistički prevrati u vozu. Ekipa zaslužuje pohvale kako je potrošene zaplete i stare zadatke uspela iznova da realizuje. U tom smislu, nivo nije opao, iako se svakako nije ni otišlo korak dalje.

Kao i železnica, tako je i SNOWPIERCER ostao pouzdana zabava na liniji kameronovskog blue collar SF akcijaša sa više slojeva socijalne kritike, i jedna časna višesezonska reinterpretacija Bongovog filma.

Serija je krenula sukobom dvojice kreatora koji su adaptirali Bongov film za seriju (iako sve kreće iz stripa, da se ne lažemo, film je ovde ipak više nego ključni izvor) i završila se sezonom koja zamalo nije prikazana. No, ni u jednom ni u drugom slučaju nije bilo razloga za brigu, sve je imalo zdrave temelje i oni su sve izdržali.

Нема коментара:

Постави коментар

SNOWPIERCER S04

Četvrta sezona SNOWPIERCERa je snimljena a onda je bila sklonjena iz programa i odlučeno je bilo da se ne emituje. Posle godinu i nešto čeka...