уторак, 12. март 2024.

HIGHTOWN S03

Treća sezona zaključila je seriju HIGHTOWN na zadovoljavajući način, iako je rezervoar konflikata koji su započeti u prvoj sezoni nudio kapacitet za još materijala.

Ipak, očigledno je da su se uslovi za nastanak ove serije na ovaj ili onaj način iscrpili i da se stvar zaustavlja na tri sezone, i to srećom tri vrhunska ciklusa u kojima je stvar napredovala i svaki put je bila sagledavana iz drugog ugla.

Rebecca Perry Cutter je okupila ekipu koja zna da svaki dinar mora da se zaradi i u atipičnoj produkciji Jerry Bruckheimera, kog vezujemo za televiziju pre svega preko C.S.I., pružila jedan tvrd, neobičan krimić sa nesumnjivim Peak TV atributima, zanimljivom queer glavnom junakinjom koju igra Monica Raymund, interesantno korodiralim based likom kod igra James Badge Dale i ostatkom ekipe koji se na svim važnim mestima vrhunski snašao.

Tri sezone su nas provele kroz sve finese kriminala na Cape Codu, u jakom gasu i bez opadanja intenziteta i bez utiska da se situacije ponavljaju i da se vrtimo u krug, čak i onda kad se to dešavalo. U tom smislu, ANIMAL KINGDOM ostaje nedosegnut uzor iz mnogo razloga, između ostalog jer je duplo duže opstao, ali bi recimo MAYOR OF KINGSTOWN mogao štošta da nauči od HIGHTOWNa kako se drži nivo, i kako se i ponovljene figure čine svežim u rukama majstora.

Od pisasa sa serije izdvojio bih Jordana Harpera čiji sam literarni opus otkrio preko ove serije i shvatio da to što je neko veći deo vremena bio čauš Bruna Hellera ne znači da ne krije malo Ellroya u sebi.

Monica Raymund je takođe postala glumica čije ću buduće radove pratiti s pažnjom kao i Rebecca Cutter koja je imala sličnu putanju kao Harper ali je ipak ranije postala šefica.

HIGHTOWN je bio uzbudljiva, kompaktna i održiva serija koja nije izbegavala da bude edgy i da se bez nametanja uvek uspostavi kao nešto što možda i ponajviše iščekuješ u sedmici prepunoj raznih televizijskih sadržaja.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...