понедељак, 11. март 2024.

FURIES S01

Nisam očekivao da ćemo na Netflixu i to na francuskom dobiti novu seriju Cedrica Nicolas-Troyana.

Namerno navodim reditelja kao autora iako je režirao samo tri od osam epizoda jer je evidentno ovo njegovo autorsko ostvarenje.

Cedric Nicolas-Troyan je poznat po dva filma od kojih je u ovom slučaju relevantniji Netflixov KATE, snimljen u produkciji Davida Leitcha, jedan "mali" savremeni akcioni film o jakuzama koji je uzdignut na mnogo viši nivo impresivnom rolom Mary Elizabeth Winstead koja je uspela da zaista od glavne junakinje napravi ubedljiv lik od krvi i mesa koji se raspadaju od radijacije i da umnogome uzdigne a ne preraste sve ostalo što se zbiva oko nje.

FURIES je serija u kojoj Nicolas-Troyan nema Mary Elizabeth Winstead, tako da nema tih prerastanja sadržaja od strane glumice i sl. ali ima Linu El Arabi koja je prava bessonovska heroina a on sve ovo izvodi na način kako bi Besson da ovih dana proživljava najbolje dane svoje karijere.

Dakle, stilizacija je stripovska, akcija je učen zanat kod Leitcha, sve je šareno, dinamično, kreće i ne staje, vrlo često neodoljivo glupo, povremeno iznenađujuće inteligentno, dakle baš onako kako nas je Besson dok je mogao da radi šta hoće učio da treba.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...