петак, 26. јануар 2024.

HIGHTOWN S02

 HIGHTOWN Rebecce Cutter je Bruckheimerov ulaz u Peak TV, detekstivska serija koja je išla na kanalu Starz koja je poslužila kao sjajna spona, ako ništa a ono za fanove serije ANIMAL KINGDOM dok čekaju novu sezonu.


Monica Raymund maestralno igra glavnu junakinju, detektivku lezbejku koja istražuje slučaj ubistva na Cape Codu povezanog sa trgovinom opiodnim lekovima, dok se uporedo bori sa svojim alkoholizmom, narkomanijom i suspenzijom na poslu, jer ona zapravo inače radi u ribarskoj inspekciji.


James Badge Dale je takođe sjajan kao “pravi” policajac čija je doušnica žrtva tog ninicijalnog ubistva od kog kreće da se raspliće priča. Dale gradi sjajnu karijeru, nenametljivo polako a u SPARROW CREEKu je pokazao da je zreo da iznese ovakvu ulogu. Ako je Monica glumačko otkrovenje ove serije onda je Dale njom zacementirao svoj uspon.


Režija je drugačija od stvari koje Bruckheimer inače radi. Uprkos tme što ima špicu koja deluje bruckheimerovski, sam dramski sadžaj je vibrantan, uzbudljiv, energičan, a u ekipi reditelja, pozajmljen je i Dave Rodriguez iz ANIMAL KIGDOMa koji je imao značajnu rediteljsku ulogu u prošloj sezoni.


HIGHTOWN je odobren za drugu sezonu, Njegov ishd je takav da zaista i deluje kao da namerava da produži priču. Ali i da serija nije dobila drugu sezonu takav kraj bi bio divno pesimističan.


U drugoj sezoni koja je preksinoć završena, zaokružuje se kriminalni slučaj narko barona sa Cape Coda. Ponovo se kreće iz misterije ubistva koje je počinilo N.N. lice - ovog puta diler veoma jakog opioida, i stvar se onda širi prema našim starim znancima.


Prva sezona se dotakla teme zavisnosti, gde narko dilere koji prodaju robu narkomanima ganja grupa policajaca gde svako ima svoju zavisnost. Druga sezona istražuje porodične i lične traume koje su te junake učinile takvima jesu, i njihove veze sa drugim ljudima koje su u noir ključi samo put u dublje stranputice čega su svi oni svesni.


Autori serije su dobro analizirali šta je funkcionisalo u prvoj sezoni i to su pojačali u drugoj. Riley Voelkel je dobila jači protagonizam a Monica Raymund i James Badge Dale su ponovili sve ono što su već radili dobro.


Uprkos tome što druga sezona kriminalistički zaokružuje ovaj slučaj u načelu, u dovoljnoj meri profiliše likove za dalje sezone. Uprkos tome što se u dve sezone bez digresija u case of the week maniru bavi jednim generalnim okvirom kriminalnog delovanja po čemu bi trebalo da izgleda kao limited series proširen na dve sezone, sada jasno sugeriše da je reč o programu koji je održiv na druge staze.


Održivost nije vidljiva samo u sadržaju već i u ponašanju ekipe na socijalnim mrežama koje svedoči o jednoj stabilnoj produkciji i solidarnom sastavu koji se izborio sa snimanjem u periodu Covida.


Kao i prve sezone, voleo bih novu sezonu ali se ne bih osećao nedorečeno ni ako se sad okonča.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...