субота, 23. септембар 2023.

BIG SKY S03

U trećoj sezoni BIG SKY imamo dosta zabave ali i ozbiljne znake da scenaristi više ne znaju šta će sa sobom. Tako da u centru imamo jednu zanimljivu intrigu sa misterioznim ubicom u planini koja kao da je izašla iz KALKANSKIH KRUGOVA, začinjenu sa malo klasične kriminalističke intrige iz druge sezone sa likovima iz nje koji prelaze u sferu ambivalentnosti i u domen stalne postave karaktera, dočim s druge strane imamo i poneki case of the week.

Ima serija u kojima su velemajstori uspevali da prave season long arcs sa velikim slučajevima u kombinaciji sa tim nedeljnim slučajevima, ali ovo nije taj slučaj i mahom se sve pretvara u salatu. Međutim, očekivanja su nisko postavljena tako da BIG SKY i u ovoj dekadentnoj fazi funkcioniše, tek samo malo lošije nego onda kad je bio na vrhuncu kreativnosti.

Na neki način ovo je materijal koji i priziva niže nivoe kompetencije. Recimo, Jesen Ackles se bolje snašao u funkciji koju je u drugoj imao Logan Marshall Green, glumac više klase u odnosu na njega.

Posle ove sezone, serija je ukinuta i to je sasvim u redu. Kao što bi bilo u redu i da se nastavila.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...