среда, 19. април 2023.

THE LEFTOVERS S02

U drugoj sezoni THE LEFTOVERS, Damon Lindelof se opredeljuje za jedan gotovo rašomonski pristup pripovedanju. Jednu krupnu situaciju prikazuje u prvoj epizodi i stavlja je u centar interesovanja i onda tu situaciju sagledava iz raznih uglova, vraćajući se unazad u njenu genezu, a pored inače decentralizovane naracije u pogledu glavnih junaka nudi i svoju prvu punokrvnu bottle epizodu u ovoj seriji.

U epizodi INTERNATIONAL ASSASSIN primus inter pares junak u nekom prostoru između života i smrti ima jednu apartnu avanturu čiji je cilj da se vrati u svet živih. Craig Zobel, sa kojim će Lindelof kasnije snimiti film HUNT, briljantno realizuje ovu digresiju i uprkos tome što nas izbacuje iz glavnog "toka" u vrlo osetljivom trenutku, nudi nam nešto zaista posebno.

Druga sezona se ponovo uzdržava od ulaska u lindelofovsku problematičnu lostičnu ideju velike misterije čijem rešenju stremimo a da njega možda i nema.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...