среда, 19. април 2023.

SURFACE S01

SURFACE Veronice West je dobila drugu sezonu iako je po svojoj fizionomiji reč o krimiću koji najviše deluje kao limited serija, odnosno mini-serija koja nema kapaciteta za kontinuitet. Glavnu junakinju igra Gugu Mbatha Raw koja je na televiziji našla fah kao heroina upmarket krimića, primer za to je THE GIRL BEFORE i njena gluma još dodatno podvlači slabu održivost SURFACE kao serije otvorene za dalje produžetke.

Gugu u jednom maniru karakterne glume igra glavnu junakinju, suprugu uspešnog mladog poslovnog čoveka koja posle pada sa trajekta ima amneziju i pokušava da rekonstruiše okolnosti onoga što joj se desilo. Naravno, vrlo brzo postaje jasno da tu nisu čista posla, pojavljuju se ljudi koji joj to i kažu i postepeno ona shvata da suprug i njena okolina pokušavaju da joj stvore lažnu sliku života kog se ne seća. Međutim, i stvarnost koju je zaboravila nije baš onakva kako je videla.

Sam Miller, britanski stručnjak za interesantne krimiće režirao je veći deo serije uz druge prekaljene veterane, i sve vrlo prijatno i zanimljivo izgleda, međutim, serija počne tek kada se prvi put desi nešto što do sada nismo videli puno puta i što ne gledamo svakodnevno u ovoj vrsti sadržaja, a to se desi duboko u prvoj polovini druge sezone, a onda ni tada pisci ne uspevaju da kapitalizuju to osveženje.

SURFACE je serija koja može imati smisla za ljude koji baš jako malo znaju o krimiću i nimalo ga ne prate. Već sa nekim gledalačkim iskustvom, ova serija u najboljem slučaju može biti tek prijatno izvedena rutinska stvar, a na nivou priče ne dobacije često ni do tog dometa.

Plašim se da me druga sezona ove serije ne zanima jer mi svaki mogući razvoj svega ovde viđenog deluje krajnje neprivlačno.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...