субота, 15. април 2023.

HELLO TOMORROW!

HELLO TOMORROW! je serija koju su kreirali Amit Bhalia i Lucas Jensen i u oštroj konkurenciji FOR ALL MANKIND uspeva da se bori za titulu najdekadentnijeg projekta na Apple +.

HELLO TOMORROW je SF dramedija o trgovačkom putniku koji u retrofuturističkom svetu koji izgleda kao američke pedesete, samo sa hover-mobilima i kolonijama na Mesecu, i još uvek-crno belom televizorima. On putuje sa svojom ekipom očajnika i po američkim varošicama prodaje time share aranžmane na Mesecu, nudeći novi početak svojim na ovaj ili onaj način rezigniranim ili naprosto naivnim kupcima.

Na tom putu on sreće mladića za kog shvata da mu je sin ali odlučuje da to zadrži kao tajnu i afirmiše ga prethodno kao svog prvog saradnika, međutim to se ispostavlja kao tajna viška u odnosu na sve ostale koje muče ovog junaka.

HELLO TOMORROW! se bavi bazičnim američkim idealima samostalnosti, preduzetništva, sanjarenja,  potrage za savršeno formulisanim svetom i destilat toga pronalazi u pedesetim i viziji budućnosti koja je tada postojala, gde se samo postavljalo pitanje tehnološkog progresa koji će da isprati već savršeno društveno dostignuće. Slično filmu DON'T WORRY DARLING i ovde pedesete služe kao primer Izgubljenog Raja, ako ne u konkretnom smislu, a ono barem kao imaginarijum jedne nacije koja je mislila da je odgovorila na sva pitanja.

U tom svetu kom se desila budućnost koju je priželjkivao, Bhalia i Jensen smeštaju svoju komičnu varijaciju na DEATH OF A SALESMAN, i uprkos tome što je u izvesnoj meri jasno zašto, u drugoj se ne može pobeći od utiska da je na kraju krajeva ovde ipak čist fetišizam u igri.

Dakle, priča ima razloge zašto se dešava u takvoj mutaciji postojeće epohe, a delom je to prosto tako zato "što im se moglo", i kome taj larpurlartizam ne smeta u ovoj seriji može veoma da uživa. Ona je produkciono posebna, na nivou priče je jako dobra, ali "obična". Meni to nije stvaralo disbalans ali stvari su toliko dekadentne da nekome možda može.

Svakako ipak ovoj seriji treba pružiti priliku jer ovako nešto ipak nigde nećete naći.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...