среда, 22. март 2023.

THE AMERICANS S05

Peta sezona serije THE AMERICANS bavi se temom iscrpljenosti. Ekipa je došla do tačke kada želi da se vrati u SSSR i oseća da im je misija završena. Pokušavaju da zaokruže svoje živote, da nekako svoju porodicu pripreme za kulturalni šok odlaska iz SAD u SSSR i spoznaje ko je na čelu te porodice.

Autori u saradnji sa glumcima uspevaju da prenesu taj utisak o potrošenosti agenata i u tome uspevaju, kao i uvek kada ova serija ima jasnu direkciju koja je sigurno zafalila u trećoj sezoni. I to je negde i suština spoj Dad TVa i Peak TVa koji nosi ova serija, gde su heroji malo "podignuti" protagonisti sa natprosečnim veštinama i moćima, smešteni sigurno u jednoj moralnoj ničijoj zemlji. sa proceduralnim zapletima koji se sa manjim ili većim razlikama reprodukuju i sa druge strane njihovih privatnih, pre svega psiholoških i porodičnih vrtloženja koja dolaze iz nu skool pristupa.

U petoj sezoni direkcija je jasna i rezultati su impresivni i serija odbija da dosadi iako ima sve predispozicije za to.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...