среда, 22. март 2023.

SNOWFALL S01

SNOWFALL je serija koju je kreirao John Singleton i govori o dolasku kreka na američko tržište početkom osamdsesetih, prikazujući reformiranje afroameričkog narko trižišta, promenu ponašanja meksičkih kartela i umešanost CIAe u Nikaragvu i njen doprinos trgovini narkoticima.

Tri noseće priče su one o mladom crnom momku koji ulazi slučajno u trgovinu drogom, meksičkom luchadoru koji radi kao muscle za naslednike kartela i polako kreće da napreduje i neurotičnom CIA agentu koji dobija otpadak od zadatka i pretvara ga u nešto atraktivno.

Prve dve epizode režirali su magrebski Belgijanski iz  trećih BAD BOYSa i oni postavljaju glossy ton i jednu nenametljivu ali ipak vidljivu rekonstrukciju epohe.

SNOWFALL ne može pobeći od romantizacije, i ne može se posmatrati kao istorijski dokument ali je dosta solidna televizija.

FX je verovao u ovu seriju i to se oseća po apsolutno samouverenom pristupu - prva sezona svakako nije zaokružena i jeste samo uvod u celu priču. Ali to je u redu, ovo je poštena televizija - ko je ostao do kraja sezone gledaće i dalje. 

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...