понедељак, 16. јануар 2023.

JACK RYAN S03

Ako treba da izdvojimo neku seriju koja postoji u disproporciji svog potencijala i realizacije, to je onda JACK RYAN Amazon Primea. Pravi je zločin gledati Johna Krasinskog u ulozi Jacka Ryana u nekim bajatim hladnoratovskim zapletima, izvedenim anahrono i bez nijansi, i što je najgore od svega neopisivo deplasirano u današnje vreme.

Treća sezona JACK RYANa bavi se, verovali ili ne, planom nekih moskovskih silovika da naprave puč i Svetski rat tako što će na teritoriji Češke aktivirati nuklearnu glavu koja deluje kao da je američka.

Kao da Bond nije već X puta a ostali Y puta sprečio ovaj plot, kao da on već nije odavno pohranjen u svetu treša ne samo u našem svetu već i u svetu koji naseljava Jack Ryan, on se ovde ponovo izvodi sa poznatim predvidivim rezlutatima.

Nina Hoss u ulozi češke predsednice je manje zanimljiva o berlinske nesrećnice koja radi u policiji u seriji DEFEATED, ali i dalje je lepo videti Krasinskog.

E sad, da li on kao već osvedočeno zanimljiv autor zaista ne shvata da je ovo što igra potpuno deplasirano, ili nije u poziciji da se oko bilo čega pita - a to mi deluje manje verovatno, ne znam. No, zbunjuje da on koji je overio američki OFFICE i u njemu postao zvezda sada krčmi svoj status filmske zvezde u mini seriji na nešto ovako slabo.

No, tu smo gde smo. Za dobrog fana Toma Clancyja nema loših pomija. Uprkos nezadovoljstvu, ostaću uz ovo do kraja.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...