уторак, 24. јануар 2023.

INVISIBLE

INVISIBLE je šestodelna serija koju je za Lexus proizveo Doug Liman. Sama serija je triler sa kratkim epizodama u kojima ima po četiri-pet minuta krtine i više je showcase za VR kao zanimljivu tehniku koja otvara mogućnosti za neke specifične estetske zahvate, pre svega jer je pokriven prostor pod uglom od 360 stepeni, znači vidi se sve, i svaki kadar u sebi ima svojstva zanimljive kadar sekvence.

Takvi kadrovi su naravno najinteresantniji kada se dešavaju dve radnje uporedo a nisu obe u vidokrugu pod jednim uglom gledanja i takvih scena u ovoj web-seriji ima nekoliko.

Liman pravi jednostavnu trilersku priču kao producent-pokrovitelj projekta i reditelj prve epizode ali nije smisao ovog projekta naravno u priči već upravo u mogućnostima pripovedanja koje otvara VR.

I ono što se nameće kao paradigma jesu dugi, neprekinuti kadrovi, sa dve ili više radnji u različitom vidokrugu. Kada se stvari tako postave VR postaje jako ekspresivan i interesantan, kao kadar sekvenca najvišeg nivoa.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...