понедељак, 18. јул 2022.

NO TE PUEDES ESCONDER

Netflixova španska serija NO TE PUEDES ESCONDER me je privukla time što su na njoj radili Sorogoyenov stalni snimatelj i povremeni ko-scenarista. Nažalost, ono što sam dobio jeste kriminalistička serija koja pravi nekoliko teških grehova koji su u ravni gledanja neoprostivi.

Struktura u kojoj imamo dva naizgled nepovezana slučaja koji onda počinju da se prepliću, ispostavlja se kao skroz pogrešna direkcija, uprkos tome što je reč o dobro isprobanoj formuli.

Razlog za to je verovatno u tome što serija kreće kao jedan situacioni triler o otmici, a onda se uporedo razvija i istraga naizgled nepovezanog ubistva, i onda se potpuno gubi tonus jer se gubi tenzija oko otmice, ona se maltene zaboravlja, da bi zatim i istraga postala sve razvodnjenija jer se dosta razvija melodrama među junacima koja nas uvodi u nešto maltene treće.

Eduardo Noriega igra glavnu ulogu. On je velika zvezda, i za potrebe ove uloge je malo spustio dozu harizme i glamura, no kad stvar glumački zavisi od njega, nema puno grešaka. Sa ostalim glumcima to nije slučaj i igra im dosta varira po dometima.

Realizacija je sigurna ali ne i spektakularna, svakako daleko od nečega što bi se očekivalo od Sorogoyenovih saradnika.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...