понедељак, 2. мај 2022.

SLOW HORSES S01

SLOUGH HOUSE Micka Herrona dobila je ekranizaciju za Apple i rezultat je serija SLOW HORSES koja je počela kao zanimljiv spoj nekih rešenja koja ranije nismo videli ali se vremenom razvila u jednu totalnu nebulozu koja uvek vreba kada se ljudi ovog profila nađu na istom zadatku.

Srbi su drevan narod ali su zaista pod stare dane provalili Jessea Armstronga zahvaljujući HBO seriji SUCCESSION tako da nisu skroz upoznati sa putujućim cirkusom scenarista koji Armando Ianucci i on vode sa sobom već decenijama. Jedan od njih je Will Smith, nažalost ne onaj koji je ošamario Chrisa Rocka.

Ianucci i Armstrong jesu bili arhitekte ultimativne workplace komedije smeštene u svet državne administracije THICK OF IT i potpuno je jasno da su veoma iskusni producenti serije SLOW HORSES - a radili su je preiskusni producenti, recimo jedna Gail Mutrux - želeli da uzmu jednog od njihovih ljudi. I uzeli su Willa Smitha koji je zaista maturirao i diplomirao baš na tim stvarima.

Ipak, zaboravili su da Armando i Jesse imaju i mračnu stranu a to su negledljivi filmovi FOUR LIONS i THE DAY SHALL COME koji se na humoristički način bave temom terorizma. I njihovog čoveka su uzeli da pravi kao neku workplace dramediju smeštenu u odeljenje MI5 za otpadnike čiji je osnovni zaplet vezan za false flag terorističku akciju ekstremne desnice.

Ono što usledi je red pristojne workplace komedije sa malo rezignacije, nekog čudnog spoja Le Carrea i sitcoma, u kom su više dobri glumci nego sam materijal i jezivih scena sa teroristima koje obiluju tim glumljenim debilitetom koji je potopio FOUR LIONS i THE DAY SHALL COME.

Na kraju, šarm glumaca dovodi seriju donekle ali ne predaleko jer do nekog pristojnog rezultata može da ih prenese samo spoj šarma i talenta sa nekim materijalom.

Izuzetan reditelj James Hawes koji ima sve u malom prstu, i potpisuje jedan od najboljih BBC pilota koje sam u životu gledao, nažalost jedino što uspeva jeste da koliko toliko ujednači glumce u ova dva potpuno nespojiva segmenta, ali oseća se da njegove mogućnosti daleko nadrastaju materijal koji mu je ovde pružen.

Otud SLOW HORSES nije baš sjajna serija, ali sa ovakvom podelom i zanimljivom temom zaslužuje barem da se uzme uzorak u drugoj sezoni. Prva je nažalost prilično loša uprkos potencijalu.

S druge strane, neukoj publici će verovatno činjenica da vide Gary Oldmana na ekranu stvoriti osećaj da je to što gledaju nešto dobro. Ali, Gary snima šta mu se kaže, glumi i kod Avija Lernera. Dakle, njegova odluka da ovde igra ne znači previše.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...