понедељак, 9. мај 2022.

NINE PERFECT STRANGERS

David E. Kelley i Jez Butterworth adaptirali su roman NINE PERFECT STRANGERS Liane Moriarty sa kojom je veliki guru imao uspeha na HBO sa BIG LITTLE LIES. NINE PERFECT STRANGERS je nažalost neuspela serija koja izgleda kao parodija na Peak TV i njegove pokušaje da se snimi nešto produhovljeno, da se prodre do nekog dubljeg značenja i da sve to bude estetizovano.


Ništa od tih elemenata nije profunckionisalo u ovoj osmodelnoj seriji i uprkos tehnički kompetentnoj izvedbi Jonathana Levinea ovo je jedan priličan blam i za Kelleya i za glumce među kojima su i neki meni must watch ljudi kao što je Samara Weaving, i neki zbog kojih gledam stvari popt Bobby Cannavalea.


Nicole Kidman je ovde jedan o koproducenata i veteranka je Kelleyevih uspeha, ali ovde ima lik koji je groteskno loše zamišljen i prilično jezivo glumljen.


NINE PERFECT STRANGERS je sve ono što Peak TV zahteva ali ni u čemu ne uspeva. Šteta. Mag “obične” televizije David E. Kelley je sa GOLIATHom baš pokazao da ima šta da doda Peak TVu, potvrdio to sa BIG LITTLE LIES i onda se ovako spektakularno olupao.


Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...