субота, 14. мај 2022.

BESUGO S01

Balint Szentgyorgyi kreirao je seriju BESUGO za HBO Max. Reč je o seriji koja se nadovezuje na ostalgični talas o represivnim režimima i tajnim službama u njima ali bez teskobe, sa spojem povišenog realizma i trilera. Rekao bih da su te serije potekle iz šinjela AMERICANSa a posle DEUTSCHLAND 83 do 89 dobijamo i BESUGO.

Glavni junak je mladi student ekonomije koji radi kao policijski doušnik ne bi li mu država obezbedila lekove za mlađeg brata koji boluje od retke bolesti. Vremenom, kao što služba ume da se igra sa njim i on kreće pomalo da se poigrava sa njom i da uspešno pliva u miljeu mladih pobunjenika koji sumnjaju u njega ali i u svakog drugog.

BESUGO nije prvoklasna serija ali je pitka, i scenografski, pa i na nivou generalne egzekucije dosta bogata. Priča je jasna, junaci su zanimljivi i glumci koji ih igraju su harizmatični, ali svakako da se serija ponekad veoma teško i često veoma naivno vadi iz ćorsokaka u koje sama gura svog glavnog junaka.

Sličan slučaj kao i DEUTSCHLAND 83 samo sa pitomijom i manje uzbudljivom temom u polazu, što u ukupnom zbiru daje možda i bolji rezultat jer su potencijali za atrakciju manji.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...