недеља, 15. мај 2022.

IMPULSE S01

Spadam u manjinu kojoj se dopao film JUMPER sa svim svojim narativnim ekscesima i tempom koji je stigao ravno iz pakla. Zato me je obradovalo kada sam saznao da se za potrebe televizije Liman vratio Goulodovom predlošku, naročito jer je jasno da je JUMPER pakovan za YA franšizu koja se prosto nije desila.

Liman je seriju ipak drugačije koncipirao. Ona je mnogo više grungy, mnogo više peterbergovska po ambijentu i karakterizaciji i kreator serije Jeffrey Leiber je smešta u taj milje "povišenog realizma" koji je pomera od YA glamura i avanturizma. Ovde se sve dešava u američkoj provinciji, vrlo je low key i vrlo je street level, bez nekih globalnih konspiracija, bar za sada, iako je moć preskakanja sa mesta na mesto po svojoj "prirodi" globalna.

Ipak, prva sezona ostaje sirova, lokalna, sa junakinjom koja pokušava da sakrije moć iako se sve češće u njenoj sredini dešavaju neobične stvari.

Liman u prvoj epizodi postavlja stvari i sve što potom nastaje je na veoma visokom nivou sa odličnom Maddie Mason u glavnoj ulozi i stvar ne opada ispod tog nivoa do samog kraja sezone.

Samim tim ova serija se dovoljno razlikuje od JUMPERa da je i za onu većinu kojoj je taj film bio skaredan.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...