субота, 5. фебруар 2022.

DON'T LOOK DEEPER

DON'T LOOK DEEPER Jeffreya Liebera i Charlie McDonnela, u režiji Catherine Hardwicke i produkciji Douga Limana, ponajbolja je Quibi serija koju sam gledao. U osnovi to je serija o identitetu izneta kroz priču o mladoj devojci u bliskoj budućnosti koja spoznaje da visokosofisticirani android nastao na tehnologiji koja je zabranjena jer bi dovela čovečanstvo u sumnju gde su granice "ljudskosti".

Njeno suočavanje s vlastitim identitetom komplikuje potera u koju se daju vlasnici big tech korporacije koja želi da je ukloni baš zato što otvara teško etičko pitanje, i ovde imamo big tech negativce koji zapravo imaju časne namere.

Helena Howard u glavnoj ulozi je odlična, kao i u seriji WILDS a Don Chaedle i Emily Mortimer su name actors koji nikada na zakažu. Catherine Hardwicke se ovde vratila u svoju dobru fazu, sve je vrlo jednostavno i lepo dizajnirano, ima u sebi malo grungea Limanove produkcije IMPULSE ali kroz Helenu Howarda ima i malo vajba SF odgovora na Levinsonovu seriju EUPHORIA.

Quibi je ovde dobio priču koja je zaokružena iako nagoveštava prostor za dalje sezone u svom otvorenom kraju koji ipak ima dozu zaključenja. Teško da će biti dalje ove serije ako nema platforme, ali ovo je bio sjajan pokušaj.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...