среда, 17. новембар 2021.

ANIMAL KINGDOM S05

Peta sezona serije ANIMAL KINGDOM bavi se porodicom Cody posle pogibije matrijarha Smurf i postavljalo se ozbiljno pitanje kako će dinamika moći među likovima nadalje funkcionisati kada nje više nema.


Međutim, Smurf baca senku daleko i iz groba je prisutna u životima svojih sinova. Njihov osnovni pokretač u petoj sezoni je da započnu život bez nje, a ona se javlja u izvanrednim flešbekovima, sa kojima se intenzivnije počelo u četvrtoj sezoni gde prisustvujemo formativnim događajima koji su učinili braću Cody onakvim kakvi su danas.


I tu praktično imamo prikaz traumatskog jezgra iz kog su izašli Pope i sestra kao temelj svega što je usledilo kasnije i Baz i J i sve ostalo.


U drugoj polovini sezone se kristališe osnovna akcija koju braća planiraju da izvedu, a na nivou sezone ima ih više i svaka u sebi nosi težinu ovog velikog “posla” koji će da promeni okolnosti, a mi već obavešteni o žanrovskim “poznatim ishodom” znamo da baš i neće.


Smurf iz groba je živa u zapletu, a telesno je prisutna u flešbekovima. Ima je dakle kao i inače, samo je više ne igra Ellen Barkin što je bilo tema određenih kontroverzi.


Zakazano je da će šesta sezona biti poslednja, a peta je nastajala u teškoćama Covid pandemije, srećom to se ne oseća previše u završnom rezultatu jer serija i dalje drži visok nivo u svakom pogledu.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...