уторак, 1. јун 2021.

EL VECINO S01

 EL VECINO je Netflixov sitkom baziran na stripu Santiaga Garcie i Pepa Pereza, u izdanju kuće Astiberii. Imali smo nedavno Calderinu ekranizaciju stripa SUPERLOPEZ koji je španska parodija na Supermana koja se poigrava idejom šta bi bilo da je Kal El pao u špansku provinciju i da je gajen u duhu provincijskog gotovana-mediokriteta. EL VECINO se pak bavi luzerom koji pronalazi vanzemaljski artefakt i na bazi njega postaje superheroj a uporedo ima on and off odnos sa devojkom novinarkom od koje krije svoj novi status iako ona baš istražuje tu temu.

Dakle, i EL VECINO istražuje tu dinamiku Clark Kent/ Supes - Lois Lane i referiše na Supermana kao temeljnog superheroja. Format je slackerska komedija o cimerima, komšiluku i njihovim sitnim pričama o životu data uz dodatak priče o identitetu i snalažanje jednog običnog čoveka sa supermoćima i njegovim sagledavanjem horizonta njihove potrebe.

Mark Millar je potpisao ugovor sa Netflixom, a njegov saradnik sa stripa i potencijalnog filma SUPERCROOKS Nacho Vigalondo je režirao prve epizode ove serije uvodeći svoju specifičnu estetiku odvijanja deonica u off-prostoru u rediteljski pristup.

Quim Gutierrez i Clara Lago, zvezde španske romantične komedije igraju glavne junake, slično kao što Clarin redovni partner Dani Rovira igra naslovnog junaka u SUPERLOPEZu.

EL VECINO ima skup soundtrack na kom se mogu čuti i takve himne kao što je Radioheadov KARMA POLICE ali je najveća vrednost sjajan španski indie koji je na njemu takođe zabeležen.

Izašla je i druga sezona ovih dana.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...