четвртак, 1. април 2021.

WAR OF THE WORLDS S01

Neko vreme sam malo bio izgubio korak sa radom Howarda Overmana. Sada to pokušavam da sustignem, kao fan MISFITSa i poštovalac njegovog DIRK GENTLYja.


WAR OF THE WORLDS je britansko-francuska koprodukcije inspirisana H,G, Wellsom i nudi jednu turobnu, realističku viziju invazije vanzemalajaca, sa par fokalnih tačaka - u Britaniji i Francuskoj.


Venzemaljci su došli i nekim impulsom spržili nervne sisteme ljudi, ali ne i ostalih živih bića. Potom su se na zemlju spustile neke meccha spdobe i krenule da ubijaju preostale i otimaju bebe.


Situacija je čudna i teskobna. I manje više, kada postavi premisu, Overman je ne razvija dalje. Rezultat je serija koja nije loša ali nije naročito interesantna kako se odmiče od zanimljivog početka, 


Veoma je solidno realizovana, ima u sebi malo tog film looka koji nose francuske serije u poslednje vreme i to zaslužuje pohvalu, ali kad se sve sabere, ovo je Overmanov rad koji ostaje ipak najpre za ljubitelje i poznavaoce SFa i horora pomalo. Za ostale je ovo zaista suvišno. 


Ovo svakako nije ni FALLING SKIES ni COLONY.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...