четвртак, 1. април 2021.

SHAMELESS S09

Deveta sezona SHAMELESSa je izuzetno uzbudljiva jer zahvata trampizam u punom jeku i Franka Gallaghera koji se prepoznaje kao deplorable iz Clintonkinog govora. Ovo je isto tako sezona u kojoj Lip koketira sa brakom i očinstvom, Debbie postaje lezbejka a Ian i Fiona imaju send off scene, za koje je John Wells dokazani majstor.


Ova sezona dakle ima puno idejnih i produkcionih zahteva, ali je Wellsova ekipa realizuje sa svežinom kakva mnoge serije ne krasi ni na samom početku emitovanja.


Jedan od razloga kako je SHAMELESS uspeo da očuva svežinu jeste i to što ima iz sezone u sezonu promene u dinamici odnosa među junacima, oni koji su mladi postaju stariji, oni koji su stariji prelaze iz uloge dece i ulogu staratelja pa čak i bukvalno roditelja, i ta dinamika svemu daje dozu nepredvidivosti.


Fizička produkcija je neprekidno na visokom nivou a kasting je sjajan sa odličnim glumcima koji zavređuju dugotrajni arc koji se javljaju u novim ulogama. U tim okolnostima, deveta sezona je pomalo bezobrazno dobra ako imamo u vidu koliko je ona pozna u toku serije.


Jedan od razloga za to svakako je i činjenica da je Wells i dalje veoma angažovan i prisutan kao autor. On se javlja u više epizoda u ovoj sezoni i lično seda za tastaturu u najosetljivijim momentima.


Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...