уторак, 27. април 2021.

MADE FOR LOVE S01

MADE FOR LOVE je HBO Max serija nastala po knjizi Alisse Nutting.koja je zajedno sa Patrickom Somervilleom sve to prilagodila televiziji. Somerville je imao veliku priliku sa Fukunaginom serijom MANIAC i tu se nije baš proslavio. Ovo je quirky na sličan način, ali je jednostavnije i samim tim uspešnije. Christin Milioti igra mladu ženu koju je oženio tech mogul i zatvorio u svom VR compoundu u kom se osamio i stvara opijen svojom genijalnošću i opsesivnom ljubavlu prema njoj. Kada jednog dana odluči da napravi čip koji će bračni partneri ugrađivati kako bi jedno drugom bili u umu i nadzirali se međusobno, ona odlučuje da pobegne iz zlatnog kaveza, nesvesna da joj je on već ugradio čip.

Prve epizode su mi bile i najzanimljivije jer kasnije ova serija nekako gubi fokus i kako prelazi iz high concepta u domen klasične dramaturgije, razvoja likova i odnosa, tako počinje da pokazuje kako zapravo baš i nema šta da kaže.

Zanimljivo je uporediti MADE FOR LOVE sa britanskom Netflix serijom THE ONE koja se takođe po romanu bavi temom high tech upliva u romantične odnose parova, i od nje je uspešnija iako ova druga ima snažniji high concept.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...