понедељак, 26. април 2021.

FOR ALL MANKIND S02

Druga sezona serije FOR ALL MANKIND odlazi još dalje u alternativnu istoriju. Osamdesete su i Mesec su kolonizovali SAD i SSSR. I sada na njemu dolazi do sukoba koji bi mogao da se pretvori u globalni sukob na Zemlji.

Za to vreme pioniri iz ranijih misija na Zemlji shvataju da su im životi jedino imali smisla kada su bili astronauti, a želju da se ponovo otisnu u svemir ometaju veoma krupne ponude u pogledu političkih pozicija u NASA i drugim delovima establišmenta.

Na putu globalnom sukobu usled odluke supersila da se naoružaju u svemiru, što je danas iznova postalo aktuelna tema, stoje samo astronauti i kosmonauti, i inženjeri sa obe strane koji isti hleb jedu i razumeju se.

Druga sezona ove serije je poslastica kao što je bila i prva. Teško je posmatrati nešto ovako dekadentno kao zamisao i uzeti to zdravo za gotovo i ne biti zahvalan za ovu ekspanziju serijskog programa bez presedana koja je omogućila da se jedna ovakva ideja realizuje.

A realizovana je ponovo na najvišem rediteljsko-producentskom nivou, sa nekoliko epizoda koje po trajanju prelaze sat vremena i bliže se jednom i po času.

Sve u svemu, potpuno mi je jasno da je nekome ovo dosadno ili besmisleno, može se gledati i tako, ali ljubiteljima i poznavaocima je ovo zaista snažno iskustvo.

Među rediteljima se u par epizoda pojavljuje Andrew Stanton a među glumcima Nikola Đuričko kao sovjetski kosmonaut.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...