понедељак, 26. април 2021.

SHAMELESS S11

 Jedanaesta i završna sezona SHAMELESSa je bila programirana kao kraj serije i uprkos tome što se bavila privođenjem stvari nekakvom dosta otvorenom kraju, ali sa jasnom sugestijom kojim kolosecima će se junaci nadalje kretati, zadržala je onu vitalnost koja je krasila celu seriju do tada.

Izuzev završne epizode koja ima izvesnu po-mo dimenziju svečanog oproštaja i suočavanja sa onim šta smo gledali i šta su autori pravili u celih 11 sezona, odnosno godina svojih života, sve ostale su u jakom tempu, i sa refleksijom na problem koji nas zatiče u ovom trenutku a to je pandemija Covida.

Uprkos tome što je Covid kroz celu sezonu više prisutan kao detalj u životima junaka koji na njih utiče socioekonomski više nego zdravstveno, na kraju on dobija veoma fundamentalan značaj jer rešava Frankovu sudbinu.

Otud je završna sezona, i period svođenja računa za junake, ali i nekih definitivnih tačaka u kojima ih prošlost sustiže.

Nivo jedanaeste sezone nije opao što čini ovu sezonu zbilja trijumfalnim zaokruženjem jednog zaista monumentalnog projekta u istoriji američke televizije.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...