четвртак, 7. јануар 2021.

NEXT

NEXT je serija koju je kreirao veteran Manny Coto. U njoj se John Requa i Glenn Ficarra aktiviraju na terenu trilera, i snalaze se veoma dobro. Ipak, pandemija Covida koja je prekinula snimanje i odložila premijeru, uvevši seriju u neko neredovno emitovanje, a za tim i dosta solidan zaplet ali bez veće invencije i nekih radikalnih zamisli, doveo je do toga da NEXT bude ipak promašaj kuće Fox, uprkos veoma angažovanom nastupu Johna Slatteryja u glavnoj ulozi.


U centru priče je AI program koji se otima kontroli i odlučuje da stvori okolnosti u kojima će ovladati svetom i sačuvati svoje postojanje. Osim natavno malevolentne prirode programa i njegove dubiozne “motivacije”, sve ostale tehničke stvari u ovoj seriju kreću se u okvirima svaremene već dostupne tehnike i to daje seriji na kvalitetu i ubedljivosti.


Međutim, ukupno uze, čini se da je NEXT prosto serija od koje su se digle ruke, i iako je reč o solidnom old school radu koji bih rado preporučio Mannyjevim fanovima iz dana 24, to u današnje vreme ipak nije relevatna televizija.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...