недеља, 3. јануар 2021.

KALIFORNIAN KOMMANDO S01

KALIFORNIAN KOMMANDO je desetodelna serija polučasovnih epizoda o mladom Amerikancu finskog porekla koji dolazi u zemlju predaka i biva odveden na odsluženje vojnog roka u jednoj od elitnih jedinica.


Po žanru reč je o komediji, sa ponekom akcionom sekvencom i humor je mahom fish out of water, sa pomalo slapsticka i gross outa.


Serija je vidno namenjena američkom  odnosno internacionalnom tržištu o čemu svedoči i to što se većim delom nalaze načini kako da junaci govore engleski i da to bude dominantan jezik.


Glumačka podela je simpatična, a režija je veoma solidna što i ne treba da čudi pošto je glavni adut koji mi je privukao potrazi za ovom serijom finski autor Jalmari Helander čije filmove RARE EXPORTS i BIG GAME izuzetno cenim. Ovde Helander nije potpuni autor ali definitivno ovo jeste jedan od njegovih pokušaja koji pokušava da globalno crossoveruje.


Teško mi je da se otmem utisku da je uvodna scena iz koje kreće flešbek, kada se mladi Amerikanac budi u ruskom zarobljeništvu nešto što će podsetiti publiku na Harlinov BORN AMERICAN, njegov pokušaj da preskoči iz Finske daleko, što dalje. Helander je u BIG GAME imao pravi holivudski i internacionalni showcase, ali za sada nije uhvatio trakciju van zemlje.


Nisam siguran da mu ga može doneti ova sasvim solidna serija jer nije dobila nekog jakog internacionalnog strimera već će ići od nacionalne do nacionalne mreže. Pa ipak, lepo je videti da Jalmari radi i da nije odustao od svog sna.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...