понедељак, 7. децембар 2020.

THE UNDOING

THE UNDOING je HBO event seriija u kojoj je David E. Kelley pokušao da ponovi formulu BIG LITTLE LIES. Ovde Kelley adaptira roman Jean Kanff Korelitz, a rediteljka cele serije je Dankinja Susanne Bier.


Nisam čitao ni roman po kom je pravljen BIG LITTLE LIES ni ovaj po kom je snimljen THE UNDOING, oa ne znam koliko je koje delo imalo potencijala ali BIG LITTLE LIES je svakako bitno bolja serija.


S druge strane, THE UNDOING je serija koja ima mnogo konvencionalniju old school strukturu i po svom postupku maltene nije Peak TV, maltene i nije nešto za savremeni HBO.


Serija prosto nije toliko cutting edge, glumački ili rediteljski kao BIG LITTLE LIES niti je kao GOLIATH u toj meri džezerska, da bi ikala taj momenat iskoraka koji bi činio Peak TV.


Otud, ako je gledamo kao HBO seriju i očekujemo od nje da bude nešto što je “više od televizije”, ona to definitivno nije. A opet, ako uzmemo u obzir THE NIGHT OF koji takođe nije baš tako raskošan, a jeste percipiran kao HBO, onda bi bilo nepravdeno da tvrdimo da ova serija nije na tom nivou.


Kelley se vraća u sudnicu, mesto iz kog je pošao u profesionalni život. Nicole Kidman i Hugh Grant igraju bračni par koji e u sred gadnog slučaja ubistva za koje je osumnjičen muć, a ako on nije kriv onda bi istina mogla biti još strašnija,


Likovi nisu dovoljno snažni za identifikaciju, zaplet nije dovoljno loopy da se gleda bz nje. Ali, ukupno uzev, čak i ako ukalkulišemo “drvenu” režiju Susanne Bier, ovo je ipak jedna sasvim solidna mini-serija.


Od svih uključenih u nju smo možda očekivali višem ali oni su tolika klada sa nam ipak nisu pružili manje od jednog sasvm respektabilnog nivoa.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...