субота, 31. октобар 2020.

THE GRINDER S01

Pogledao sam seriju THE GRINDER Jarrada Paula i Andrewa Mogela. Reč je o izuzetno duhovitom sitkomu koji je nažalost ukinut posle 22 epizode. Ne znam da li je ova serija mogla da održi tonus koji je postavila u prvoj sezoni i vrlo je moguće da zapravo ne bi mogla da se održi na tom nivou na duže staze zbog svoje strukture i svog meta-pristupa. 


Naime, THE GRINDER je serija o glumcu koji je igrao televizijskog advokata i po završetku tog angažmana dolazi u rodni grad sa željom da radi za advokatsku firmu svog oca sa njim i bratom. Problemi se gomilaju jer za početak glumac nije pravnik, ali ima harizmu koja uspeva da ustalasa lokalnu zajednicu i samu firmu.


Sama premisa deluje jednostavno i efektno, ali tek u briljantnoj realizaciji glumačke i rediteljske ekipe koju je okupio izvršni producent Nicholas Stoller, postaje jasno koliko je sve to fini rad. Pre svega reč je o sitkomu koji pred glumce postavlja nekoliko ozbiljnih izazova. Svi oni moraju biti u sitkom ritmu i stilizaciji, ali isto tako prisutni su različiti nivou teatralnosti među njima jer je performativ tema serije. Dakle, ovde je televizijska gluma tema, a format takođe iziskuje televizijsku glumu.


Isto važi i za scenario koji se sjajno poigrava svojim metaelementima i odlično dekonstruiše neke od stubova televizijske scenaristike. 


Uvek ostaje mogućnost da me je kao profesionalca zaintrigirao taj meta-sloj ali sam siguran da je Rob Lowe napravio izuzetnu ulogu kao naslovni junak, i nadam se da je to ostalo prepoznato. Stoller je aktivan na televizijskom frontu, ima više projekata i u ovom trenutku nalazi se u retko plodnoj fazi karijere.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...