субота, 31. октобар 2020.

SOUTHLAND S01

Krenuo sam da gledam SOUTHLAND kreatorke Ann Biderman, kad je reč o velikom ekranu nama najpoznatijoj po saradnji sa Mannom na filmu PUBLIC ENEMIES. Kasnije je kreirala seriju RAY DONOVAN.SOUTHLAND je odlična, sirova, realistički usmerena policijska serija koja pokušava da u maniru socijalnih melodrama iz vremena studio Warner Brothers pokazuje sve nivoe ternskog policijskog rada u LA. Naravno, rezultat je heightened reality u kome pored bizarnih spam poziva, policajci mahom imaju zanimljive slučajeve. U određenom smislu, SOUTHLAND se može posmatrati kao uniformisana varijacija na HOMICIDE. 


Ova serija je krenula na NBCju i posle je prešla na TNT. Već u prvoj sezoni prepoznaje se nekoliko star turn uloga, pre svih Ben Mackenzie koji će kasnije biti nosilac serije GOTHAM, zatim Michael Cudlitz, Regina King, Kevin Alejandro i Shawn Hatosy koji su vrlo brzo uspeli da izbace svoje likove u prvi plan.


Za razliku od većine serija, SOUTHLAND u prvoj sezoni smenjuje samo dva reditelja na kormilu svojih sedam epizoda a stil koji guraju je blizak "dokumentarizmu" HOMICIDEa ali sa određenom gotovo found footage notom u pojedinim scenama. SOUTHLAND je serija koja je svojom vizuelnom koncepcijom svakako uticala na film END OF WATCH.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...