субота, 31. октобар 2020.

ANIMAL KINGDOM S01

Slobodan Vujanović je svojevremeno napisao kako je SONS OF ANARCHY kriminalistička serija koju gledaju SOPRANOSi. Onda svakako možemo reći da je ANIMAL KINGDOM kriminalistička serija koju gledaju SONS OF ANARCHY. Po tvrdoći i fetipšiziranju imaginarijuma južne Kalifornije, ANIMAL KINGDOM je dosledan naslednik POINT BREAKa, što meni naročito imponuje jer mi je to najdraži film ikada snimljen. Ali, nezavisno od toga, posle battletestinga ANIMAL KINGDOMa na mnogim prijateljima, nemam razloga da sumnjam da je ovo jedna od najboljih, možda i najbolja serija u sezoni 2016/2017.


John Well i Christopher Chulack preneli su dosta DNK iz SOUTHLANDa u ovu seriju za istu mređu, TNT, ali dodali su joj jednu HBO dimenziju. U pogledu glume, estetike, koncepcije, ANIMAL KINGDOM apsolutno može da se prikazuje na bilo kom premium cableru. Jonathan Lisco je napravio izvanrednu adaptaciju filma Davida Michoda i u mnogo čemu ga prevazišao a estetuika serije je vizuelno u cable maniru i ima potpuni film look, dočim u samoj dramaturgiji kombinuje cable razradu sa sitacija sa u suštini old school dinamikom. 


Naprosto, Wells i ekipa su konkretni i svaka epizoda na nivou scene i na nivou celine ima smisao, poentu, ne zavlači gledaoca ni na jednom nivou, ne poigrava se njegovim strpljenjem, u najboljoj tradiciji tvrdog krimića.


ANIMAL KINGDOM je serija koja je savršeno razumela POINT BREAK ali ne samo to već i THE OC, koliko god odbijali da to priznamo sebi.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...