петак, 30. октобар 2020.

THE CONTRACT

Pogledao sam filmski cut mini serije Geralda Seymoura THE CONTRACT koju je za Yorkshire Television režirao Ian Toynton, TV reditelj koji se proslavio upečatljivim serijama poput WIDOWS a potom je uspeo da postane uticajna figura u Americi.


Seymourov rad sam jako voleo kao klinac naročito u mini-seriji THE GLORY BOYS. Ova serija govori o Hladnom Ratu i pokušaju da se naučnik izvuče iz Istočne Nemačke. U pojedinim deonicama, seymour unosi neka sveža rešenja, a Toynton je sa svojom ekipom izuzetno brižljivo i vešto rekonstruisao izgled Istočne Nemačke. Štaviše, Istočna Nemačka gotovo da nikada bolje nije rekonstruisana u programima ovog produkcionog nivoa za vreme Hladnog rata.


Nažalost, uprkos svemu tome, u ovom cutu, osim zanimljivih detalja THE CONTRACT ne nudi ništa čime bi se znatnije izdvojio. Toynton mu daje ozbiljnost postupka, Seymour donosi ponešto autentičnosti, ali naprosto čak i u kontekstu 1989. sve to je već bilo viđeno u boljim izdanjima.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...