субота, 31. октобар 2020.

THE AMERICANS S03

Treća sezona AMERICANS je donela ono što je najavljeno na kraju druge. Nažalost, ono što je najavljeno ostalo je nedorečeno i prilično mlako u trećoj sezoni. Teško je reći kako je bolje moglo da se predstavi uvlačenje kćerke u u saznanje da su roditelji agenti KGBa, ali ovde imamo klasičan “BREAKING BAD sindrom” a to je da tajnu glavnog junaka sazna neko ko mu je blizak i neko od koga je pažljivo krije da bi se na kraju ispostavilo da inicijacija tog lika nema tako velike posledice.



Motiv koji je jače aktiviran u ovoj sezoni jesu teme roditeljstva i teme “nevinih” žrtava. Jedna od osobina serije bilo je to da su ljudi koje agenti KGB vrbuju i uništavaju često bili sami krivi za svoj udes, želeli su seks i novac do kog inače ne mogu da dobace, imali mračne tajne koji su želeli da kriju po svaku cenu, i erozija ličnosti pa i smrt od ruge agenata KGBa imala je određenu formu moraliteta. U trećoj sezoni, agenti sreću sve više junaka koji zapravo nisu bili pohlepni, pohotni ili inhibirani, i to je solidno realizovan lajtmotiv.


Ipak, ukupno uzev, ako imamo u vidu nekoliko linija priča u kojima se očekivala eksplozija a dobili smo šapat, treća sezona je više tranziciona nego istinski bitna za kanon ove serije.


AMERICANSi su u trećoj sezoni bili prijatno gledalačko iskustvo, ali bez one snage koju su imale prva i druga.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...