субота, 31. октобар 2020.

GOTHAM S01

Završila se prva sezona GOTHAMa. Hellerova direkcija u kojoj se GOTHAM dešava kao svojevrsni period-piece u domenu stilizacije, sa odnosom prema epohi kao u Helgelandovom PAYBACKu, ispostavila se kao prava stvar. Neki od DC junaka su moćno predstavljeni, neke nove kreacije smišljene za potrebe serije kao što je Fish Mooney ispostavile su se kao vrlo moćne i ukupno uzev, ovo je pravi pogodak mreže Fox.


Likovi koji su postavljeni i glumačka podela pokazuju da serija ima jako puno potencijala za nove sezone i produžavanje sve do trenutka kada Bruce Wayne ne stasa u Batmana, pod uslovom da se ne desi nešto zaista apokaliptično u međuvremenu, a valjda neće.


U sezoni kada je nekoliko serija nastalo po DC propertyjima, GOTHAM se definitivno razlikuje od linije koju ganjaju CW adaptacije i nudi autentičan spin na police procedural u trenutnom televizijskom ambijentu.


Ben Mackenzie i Donal Logue su odlučno “uzemljenje” niza krajnje naelektrisanih i ekscentričnih junaka koje serija vrlo taktično uvodi i razrađuje.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...