субота, 31. октобар 2020.

ПОКУШЕНИЕ

Pogledao sam ПОКУШЕНИЕ Gleba Šprigova, belorusku seriju o pokuaju Abvera da ubije jednog od sovjetskih generala koji su predvodili kontranapad SSSRa 1944. godine. Seriji sasvim sigurno istorijski izvori nisu bili primarni, i Šprigov se opredeljuju za mešavinu melodrame, ljubavni trougao imeđu dvostrukog agenta, operske pevačice i generala koga treba ubiti i špijunskog trilera u duhu partizanskog filma sedamdesetih. Serija je vrlo arhaična, ne samo u odnosu na današnji standard serijskog programa već i za ruske standarde, ali je istovremeno vrlo prijatna u tom retro štimnungu. Uprkos tome što je verovatno teško gledljiva onima koji ne vole partizanski film, mislim da je esencijalna za one koji vole.


Rekonstrukcija epohe je vrlo pristojna, a realizacija je vrlo filmolika u pogledu kostima, scenografije i brige za detalje. Danila Kozlovski igra glavnu ulogu što naravno sve podiže na još viši nivo.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...