субота, 31. октобар 2020.

SUITS S01

Posle gledanja serije THE GRINDER bilo je potpuno prirodno da pogledam jednu od serija koja ju je inspirisala i opredelio sam se za SUITS. Ovu produkciju Davida Bartisa i Douga Limana kreirao je Aaron Korsh i sada je u šestoj sezoni na USA Networku gde je već godnama najgledanija serija.


Gabriel Macht i Patrick J. Adams igraju glavne uloge kao hotshot advokat koji predstavlja ideal nepobedivog japija zlatnog srca i mladi prevarant koji se zaposlio u advokatskoj firmi iako nije završio prava.


Meta-narativ ove serije bazira se na romansama na poslu i van njega, na antagonizmima među moćnim advokatima i naravno na strahu da li će mladi prevarant biti razotkriven.


SUITS je serija koja polazi od apsurdne high concept premise i unosi je u žanr pravničke drame koji je već decenijama dobrano razgažen, ali proizvod je solidna konfekcija (pun intended) koja ne stvara utisak kako treba da se poklonimo velikanima mejnstrima i network televizije, ali sasvim funkcioniše kao niskokalorični appetizer pred gledanje nekih tvrđih HBO ili AMC sadržaja.


Doduše, u poslednje vreme velikani televizijskog mejnstrima kao što su John Wells i David E. Kelley zbilja školuju neke od mistifikatora i smarača sa kablovskih kanala, Aaron Korsh nije dobacio do tog nivoa.


Prva sezona je solidno gledalačko iskustvo, bez velikih uspona i sa samo povremenim padovima.


Verovatno ću nastaviti da gledam SUITS na rekreativnoj osnovi.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...