субота, 31. октобар 2020.

LEGION S01

Noah Hawley je uporedo sa LOGANom vršio jednu reinterpretaciju Marvelovog univerzuma kroz svoju seriju LEGION. Kako nije zarobljen u Disneyevom MCU, i kako se našao u bitno respektabilnijem Foxovom taboru koji je prošle godine imao veliki uspeh sa DEADPOOLom, dobio je priliku da snimi seriju za FX, sa svim onim kapricima koje nosiu rad za kablovsku kuću.


Pilot za LEGION je bio impresivan i po svojim kapacitetima je izgledao maltene kao standalone film. Međutim, kako je serija počela da odmiče, već negde oko treće epizode počela je da tapka u mestu da bi do završne osme potonula u vizuelno nadahnut besmisao.


LEGION ni ui jednom momentu nije prestao da biva jako vizueolno intrigantan i odlično glumljen. Dan Stevens se odavno "kuva" kao otkriće i ovde se obistinio. Tu je Aubrey Plaza i sjajni epizodisti poptu Hamisha Linklatera ili Jean Smart. Međutim, sam Hawley je u jednom momentu pogubio konce. Naime, on je želeo da priče X-MEN univerzumu iz druge vizure, da istraži mutaciju iz vizure poremećaja koji je mučan za onoga ko ga ima, i to je sjajna ideja. Kako je u ovom slučaju reč o telekinetičkim i generalno mentalnim moćima, onda je naravno jasno da je prikaz mindbending, prepun odlazaka u svet snova, nesvesnog i sl. I to je u prvih par epizoda odlično, ali onda Hawleyu ponestaje ideja.


Sve do samog kraja, LEGION ostaje zanimljiva serija. I mislim da bi u drugoj sezoni mogao da se čak i bitno unapredi, pre svega ako bude malo racionalnije postavio svoj izlet u iracionalno...


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...