субота, 31. октобар 2020.

COLONY S02

Pogledao sam drugu sezonu serije COLONY. Prva trećina, pa sve skoro do polovine sezone je bila potpuni promašaj. Utrošeno je vreme na repozicioniranje likova naz u losanđeleski blok i posle relativno intrigantne prve epizode, sledeče dve-tri su utrošene na najčistije tehnikalije ekstrakcije sina iz susednog bloka što je umnogome banalizovalo dešavanja i ubilo jednu zanimljivu liniju odnosa među likovima. Od polovine, serija silom kreće da postaje zanimljiva i kreće da zbrzava celiki beoj uzbudljivih i bitnih događaja. Tu se vrši određeni landgrab pažnje, bez ikakve sumnje, ali nažaost jasno je da je ova sezona promašaj, i da je u najboljem slućaju uspela da premosti prostor između izuzetne prve sezone i potencijalno zanimljive treće.


Ono što je međutim najzanimljiviji i najapsurdniji aspekt ove sezone je to da Carlton Cuse i Ryan Condal nisu došli u fazu LOSTovskog vrćenja u krug, koje je delovalo kao opcija u jednom trenutku, iz bog karaktera serije i zbog njihovog minulog rada u seriji LOST.


Svakako da ču pružiti šansu trećoj sezoni ali isto tako mislim da ću imati upadljivo manja očekivanja nego posle prve.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...