петак, 30. октобар 2020.

FIELDS OF GOLD

FIELDS OF GOLD je vrlo solidno realizovana ali u suštini standardna britanska conspiracy serija u kojoj se prepliću zle namere farmaceutske industrije i biotech giganata koji žele da reformišu poljoprivredu. Ronan Bennet, poznati irski pisac koji je u međuvremenu prerastao Britaniju i radio ponešto u Americi; i urednik Guardiana Alan Rusbridger osmišljavaju jednostavan i dinamičan scenario, sa etički jasnom podelom, i naravno ponekim iznenađenjem u pogledu toga koji je segment establišmenta za šta kriv.

Glumačka podela je izvanredna, i BBC je ovu seriju očigledno proizveo za izvoz što jednim delom objašnjava i dosta atipično gruba poentiranja koja se ne očekuju od tipične BBC produkcije ali ih itekako ima kad je reč o BBC America.

Teorije o farmaceutskoj industriji i genetski modifikovanim biljkama nisu ništa novo i nije im prvi put da nalaze ulaz u mejnstrim. Od Rusbridgera sam očekivao živopisniji prikaz rada savremenih novina ali STATE OF PLAY ostaje visoki uzor za tu vrstu priče i u ovom slučaju.

Pa ipak, FIELDS OF GOLD je neodoljivo vešto realizovan i potvrđuje Andersonovo mesto u samom vrhu britanske televizije.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...