субота, 31. октобар 2020.

SHAMELESS US S03

Treća sezona američkog SHAMELESSa je do sada najkompletnija zato što su joj sada sve linije priče podjednako ubiutačne, uključujući i onu sa Joan Cusack koja predstavlja možda i najveću i najekstremniju nadogradnju u odnosu na britanski izvornik. U trećoj sezoni, uprkos tome što groteska te linije priče nije ublažena, ona se ispostavlja kao značajan izvor emocija i kao jedno od jačih "uzemljenja" za ovu kolekciju pre svega lakomislenih junaka koji su usavršili u izbegavanju posledica svog delovanja.


Otud je treća sezona američkog SHAMELESSa ponajviše fokusirana upravo na taj motiv "posledica", na ishodište svega onoga na šta su nas ovi junaci navikli. Usput, pored tematskog fokusa i zaokruživanja nekih segmenata, ostaje i izbalansirana, pritom sjajno uklopivši nove slojeve bizarnosti koji obeležavaju ovu sezonu.


Uprkos tome što je u pogledu pobede, usledila smena u glumačkoj ekipi, ona nije tako drastična kao zamene koje su zadesile britansku seriju.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...