уторак, 26. март 2024.

INDUSTRY S01

Seriju INDUSTRY kreirali su Mickey Down i Konrad Kay a izvršnu produkciju i režiju prve epizode izvela je Lena Dunham.

Ova serija je označila Lenin iskorak na britansku teritoriju, ali sadržaj je atipičan.

Nisam gledao puno tih serija o biznismenima, u kojoj su njihove životne priče date u jakoj sprezi sa biznisom. Dakle, propustio sam BILLIONS i slične stvari, a SUCCESSION ipak nije to. Međutim, to ne znači da taj yuppie pop ne volim da pogledam.

Štaviše kad sam bio osnovac, još pre raspada SFRJ voleo sam da gledam neku seriju o brokerima iz Cityja, ni do danas nisam siguran koja je ali mislim da bi mogla biti CAPITAL CITY, barem po opisu.

Dakle, nisam neki veliki gledalac ovog tipa serija ali mogu da pogledam.

U suštini INDUSTRY kao serija HBOa ima edge ali je to fundamentalno ništa drugo nego workplace melodrama, i kao takva funkcioniše jako dobro i ima održivost. Serija nema taj HBO kalibar, pa čak ni anatomiju. Ona je mnogo više na nekoj recimo BBC liniji jer je na kraju krajeva ovo "obična" serija, nije "više" od televizije.

Ipak, autori - a Lena je postavila mustru u prvoj epizodi - uspevaju da naprave da ovo ipak bude nešto "više od televizije", utoliko što je više edgy od nekog formata kako se ove serije inače rade. Zato je INDSUTRY zanimljiv žanrovski eksperiment, zapravo, serija koja u realnom vremenu pokušava da prevaziđe sebe i u tome uspeva.

Нема коментара:

Постави коментар

RATKO MLADIĆ - KRAJ DRAME

Slobodan Simojlović je režirao po istraživanjima Slađane Zarić televizijsku dokumentarnu seriju RATKO MLADIĆ - KRAJ DRAME koja je između 200...