уторак, 2. јануар 2024.

SWARM

Donald Glover i Janine Nabers kreirali su zanimljivu seriju koja spaja satiru opsednutosti javnim ličnostima, horor i razne žanrovske postavke krimića.

Glover dakle mnogo hoće i mnogo započinje, i u principu to što je u SWARMu proizveo i jeste ono što je nameravao. Međutim, ova serija nema veliku harizmu, uvrnuta je i gubitnica je kao i sama glavna junakinja, ali na isti način ju je interesantno gledati.

Počinje dosta nihilistički a bez pokrića, kada junakinja prvu kriznu situaciju reši ubistvom. Međutim, vremenom to sve počne da ima smisla kada shvatimo da ona sazreva u pravog serijskog ubicu koji se okida kada neko ne voli istu pevačicu. A pevačica u pitanju je Ni'Jah, nekakva parafraza Beyonce, sama po sebi podložna fetišizaciji ali i neopravdanim osudama jer je prosto dovoljno bogata i uspešna da to nervira ljude.

U svetu ove junakinje, kazna ako se ne voli Ni'Jah je smrt, ali ona stiže ličnostima koje su je na razne načine zaslužile.

Serija ima zanimljiv rediteljski rukopis i atmosferičnost, sa dosta diskretnog humora, i ima određenu apartnost, bez mnogo pokušaja da se uklopi u mejnstrim.

Epizode i situacije variraju po kvalitetu ali nikada ne pada ispod nivoa zanimljivog.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...