понедељак, 25. децембар 2023.

GODFATHER OF HARLEM S03

U trećoj sezoni serije GODFATHER OF HARLEM, i dalje se uspešno prepliću istorijski događaji sa fikcionalizovanom biografijom Bumpy Johnsona.

U ovoj sezoni tu su raskid sa Korzikanskim klanom, ulazak CIA i masovniji uvoz kokaina preko kubanske veze iz Zaliva svinja ali i pokušaji da se likvidira Malcolm X, naročito kad se poveže sa Cheom.

GODFATHER OF HARLEM nikada nije bio serija izrazite originalnosti ali je ono što je već postignuto i definisano radila jako dobro. Kome smeta generalno jedna opšta repetitivnost situacija koju nose ovakve serije, a sada se zaista lako prepoznaje mustra kako će se problem javiti i kako će se rešiti, u trećoj sezoni može osetiti zamor. Međutim, jedina stvar koja je duboko problematična jeste relativno neinspirisan ishod situacije sa Korzikancima. Ostalo je sve na visokom nivou, iako smo te stvari već videli.

U tom pogledu, GODFATHER OF HARLEM pomalo podseća na SONS OF ANARCHY koji su imali sličan pristup problemu, s tim što sam recimo baš zbog toga od te serije u nekom momentu odustao jer je ušla u fazu da je i nije neophodno gledati iako je ukupno uzev bila stalno na istom nivou.

Očigledno je da sam u ovom slučaju iz nekog razloga vezaniji za temu, epohu, ambijent.

Glavni antagonista u ovoj sezoni je Michael Raymond James, izuzetan glumac koji nažalost nikada nije dostigao ono što je obećavao u TERRIERSima jer nije dobio adekvatnu priliku. Ali i ovde je veoma inspirisan i sugestivan i parira Whitakeru i iskusnim likovima oko njega. Demi Singleton više nije u podeli, izgleda da je posle KING RICHARDa malo prerasla televiziju a Malcolm X je zamenjen drugim glumcem što mi je žao, ali je ovaj sličnog izgleda i odigrao je isto pa se to nimalo nije osetilo.

Sve u svemu, ovo je uhodana mašina koja je doduše izgubila Paula Ecksteina, svog kreatora u međuvremenu. Ipak verujem da neće biti prevelikih poremećaja u već odobrenoj četvrtoj sezoni.


Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...