петак, 22. децембар 2023.

SEUWITEUHOM S01

Kim Kan-bi i Hwang Young-Chan su kreirali seriju SEUWITEUHOM sa kojom sam se upoznao na Netflixu.

Reč je o seriji koja ima izvanrednu premisu ali se posle nekoliko prvih epizoda postepeno odmiče od onoga što je u tretmanu te premise bilo najbolje.

Naime, serija je smeštena u svetu u kome se ljudi iz nekog razloga koji nije skroz definisan, jer nije skroz istražen, posle nekih simptoma i kraće bolesti, transformišu u monstrume. Ne baš kaijue po veličine ali monstrume tog tipa ili pak lavkraftovskog.

Kako se epidemija širi tako jedan kvart dolazi u karantim i mi pratimo pustolovine nekoliko stanovnika jednog solitera. Prve epizode su jako dobre - imamo interesantne zaplete, odnose među likovima i imamo jako efektne borbe za čudovištima koja na nivou efekata nisu skroz ubedljiva ali su prilično kul i funkcionišu takva kakva su.

Kako epizode odmiču tako odnosi unutar grupe odnose prevagu i pored melodramskog ekscesa, raznim preokretima, zabadanjima noža u leđa i sl. serija postaje teška za praćenje jer ja još uvek nisam baš nabaždaren na serije sa azijskim podelama i slabo razlikujem glumce, a na sve to, monstruma u tom delu ima sve manje a ponekad ih ni nema uopšte.

Uprkos svemu, ovo je serija koja stvarno kad je na vrhuncu doseže visoko, pa ću probati da gledam i drugu sezonu.

Нема коментара:

Постави коментар

PICO DE NEBLINA S01

Fernando Meirelles se poslednjih dana aktuelizovao kao reditelj prestižne i upečatljive televizije u serijama kao što su SUGAR i THE SYMPATH...