среда, 13. децембар 2023.

RESERVATION DOGS S01

RESERVATION DOGS je serija koju su kreirali Sterlin Harjo i Taika Waititi. Sterlin je deo indijanske populacije i snimio je pre ove serije nekoliko nezavisnih filmova raznih formata smeštene u svet rezervata. Waititi opet ima iskustvo iz svog domorodačkog miljea koje nije sa teritorije SAD ali ima sličnosti. I rezultat je jedna relaksirana dramedija o klincima iz rezervata ali i ljudima koji ih okružuju. 

Serija ima zaplet, klinci se bave krađama i sanjaju da skupe novac i presele se u Kaliforniju, pa ipak zapravo serija je o mnogim stvarima i mnogim likovima, ne samo glavnim već i sporednim.

U suštini, sve ima atmosferu jednog džarmuševskog indie filma ali prilagođenog savremenim okolnostima i senzibilitetima.

Pogledao sam osam epizoda prve sezone i to je zanimljiva stvar, ne mogu da kažem da je reč o konvencionalnom televizijskom ugođaju ali viđali smo i ranije ovakve intruzije indie estetike. Svakako ću videti šta ide dalje iako ne mogu reći da serija silno privlači da se nastavi.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...