петак, 11. август 2023.

TWISTED METAL S01

Uvek postoje one neke inkarnacije projekata koje nismo dobili a deluju bolje od one koja je realizovana. Tako recimo u slučaju Playstation igre TWISTED METAL ostaje žal za verzijom na kojoj je prethodno bio angažovan Brian Taylor, naročito ako imamo u vidu šta je radio u CRANKu, GAMERu i na televiziji u HAPPY!

Međutim, nije trebalo baš ovoliko da fejluje ono što smo dobili jer su dvojica od trojice adaptatora Rhett Reese i Paul Wernick, ljudi koji stoje iza DEADPOOLa i mnogih kul stvari. Dakle, nisu ni njih dvojica za bacanje. Ipak, čini se da je treći čovek Michael Jonathan Smith celu stvar odveo u neke relativno nemaštovite vode.

Ipak, na sve to fali Taylor ne samo zbog mašte već i zbog realizacije. TWISTED METAL mora da bude snažan i visceralan, ali on to čak i u scenama akcije jeste samo na momente. Sklon sam da kažem da ima manje zanimljivih serija kao što je Netflixov DAYBREAK koje su snažnije obradile ove vidove nihilističke postapokalipse.

TWISTED METAL tek u pojedinim delovima pojedinih sekvenci dobacuje do onoga što bi morao da mu bude standard. Naravno, ovo je televizija, ne očekuje da to može niti DEATH RACE Paula WS Andersona, ali akcionih scena ima taman onoliko koliko televizija ovog tipa može da isprati i magija se unutar toga ne dešava dovoljno.

To je šteta, Anthony Mackie i Stephanie Beatriz su odlično kastovani kao Milkman i Quiet. Ima dobrih rešenja i na drugim mestima u podeli, ali sveukupno to je mlako, nekako nedovoljno dizajnirano i izvedeno sa dosta stvari koje prosto fale.

Нема коментара:

Постави коментар

SUGAR S01

Serija SUGAR je impresivna na mnogo nivoa. Međutim, ako bismo izdvojili jedan koji je ključni onda je to svakako činjenica da je u njoj krea...